Vaser

Uundværlige vaser

Blomster pryder ethvert hjem, spreder liv og bliver hurtigt en fast del af indretningen. Det er derfor også vigtigt at vælge den rigtige vase, for alle vaser har et unikt udtryk og de bringer derfor også hver især et særligt udtryk til din boligindretning. Men hvilken vase skal du vælge, skal du have flere og er der nogle vaser du får mere brug for end andre?

Vasen til den lille buket

Denne størrelse bliver ofte overset når hjemmet skal indrettes med vaser og når ønskelisten skal skrives, hvilken er en skam for de har både en særlig funktion og et særligt udtryk. En lille vase er uundværlig i flere situationer og netop pga. deres lille størrelse har de en lang række anvendelsesmuligheder som andre vaser ikke kan klare. Den lille vase med en enkelt rose eller en nyplukket blomst fra haven kan for eksempel fuldende morgenbakken, når de kære skal forkæles på særlige dage. Når de nyplukkede blomster fra barnehånden skal have en passende vase, så de holder formen og levetiden på den søde gestus forlænges, er det som oftest kun den lille vase der kan opfylde kravet. Særligt gavnlige er de små vaser ved middagsselskaber, hvor bordet som oftest er fyldt med stel, glas og serveringsfade, da disse vaser ikke optager meget plads og alligevel formår at bringe en hyggelig stemning til borddækningen. De små vaser kan desuden pryde hjemmet selv uden blomster, stående enkeltvis  eller flere små vaser samlet.

Vaser i mellem størrelse

Denne vase er den, der hyppigst er at finde blandt de første vaser i et hjem og det er ikke uden grund. Det er nemlig typisk denne størrelse, der er behov for når gæster kommer på besøg med blomster, ved mors dag eller lignende begivenheder, hvor blomster ofte er en del af arrangementet. Har du endnu ingen vaser i hjemmet vil denne størrelse derfor være et godt udgangspunkt når du skal vælge din første vase.

Den store vase

Denne størrelse kan virke som en udfordring for mange, for hvor tit modtager man en buket blomster, der kræver en stor vase? Svaret herpå veksler naturligvis, men selvom det ikke er denne vase du oftest rækker ud efter bør du overveje denne størrelse en ekstra gang.  Udover at være perfekt til en stor og høj buket blomster, så bærer den store vase nemlig på flere muligheder og kan derfor bidrage til indretningen på helt andre måder en de resterende størrelser. En stor vase pryder ofte i et hjørne på gulvet og ønsker du mere dekoration i højden, kan du finde smukke grene i naturen og bringe nordiske detaljer ind i hjemmet. De store vaser er desuden perfekte når pladsen under de skrå vægge skal udnyttes. Her kan du vælge at plante blomster eller grønne planter i den store vase og på den måde udnytte vasens funktion, selv ved lav loftshøjde.

Vælg den perfekte vase

Hvis du er på udkig efter en vase i en særlig størrelse kan du afgrænse din søgen til dette, men selv herefter er der er stadig en bred vifte af muligheder. Da hver vase har sit særlige udtryk er det vigtigt at vælge den vase, der passer til din boligindretning og afspejler din stil. Skal det være en vase, der er aktuel i flere generationer er de klassiske Kubus en god kandidat. En anden ting du bør overveje er, hvad vasen skal udtrykke. Ønsker du en stilren og enkel indretning med vaser, skal vasen skille sig ud, og hvilke blomster forventer du skal i vasen? Altsammen er med til at definere det samlede udtryk og dermed også din indretning.