Tanker

Sådan Holder Du Gang i Minderne

Efterhånden som vi bliver ældre, har vi flere og flere minder i hovedet, og det er ganske fantastisk. Det kan dog også være en smule skræmmende: med så mange gode minder at huske på, virker det bare alt for let, at glemme nogle af dem!

Men det er der heldigvis råd for. Ser du, vores hjerne fungerer på den måde, at alle vores minder er bundet op med alle de sanseindtryk vi havde os på det tidspunkt. Hvis vi oplever et sanseindtryk der minder om et minde, så kommer det op til overfladen, og vi husker det stærkere end nogensinde før. Du ved det allerede, for du har sikkert prøvet det. Måske du hørte en sang, du ofte lyttede til sammen med din første kæreste, og når du hører den igen, bliver du sendt tilbage i tiden? Måske er der en bestemt duft eller lugt, der sender dig tilbage til barndommen?

For mig, er nogle af mine bedste minder dem, hvor jeg tog i byen med veninderne. Ikke så meget byturen i sig selv, men alt hvad der ledte op til dem. Alle os veninder ville mødes hos en af os sent om eftermiddagen, og forberede os på at tage i byen. Vi ville lægge makeup, bruge timevis på at hjælpe hinanden med at vælge det rigtige tøj, og selvfølgelig snakke uafbrudt mens det hele foregik. Det var helt og aldeles fantastisk, for der var den her følelse af elektricitet i rummet. Kombinationen af sanseindtryk var enorm: lugten af neglelak, følelsen af modetøjet på kroppen, mine veninders stemmer, smagen af vores forfests drink.

For to måneder siden, var der jubilæum på min gamle skole. Hele min klike af gamle veninder var tilmeldt, og jeg tænkte derfor, at det var den perfekte mulighed for at holde gang i de gamle minder. Jeg inviterede dem alle over til forfest, sent på eftermiddagen. Inden da måtte vi lige arrangere noget shopping: vi var lidt bagud når det komme til modetøj, og der var et nunoo udsalg vi lige måtte benytte os af. Med tøj og tasker klar, kunne vi komme i gang med at genopleve vores ungdom. Neglelakken blev fundet frem, og snakken var straks i gang. Det var som at træde ind i en tidsmaskine: godt nok så vi ældre ud, men ellers var alt ved det samme.

Vi havde en uforglemmelig aften til jubilæet, og tog selvfølgelig direkte i byen bagefter. Vores venskab er stærkere end nogensinde før, og det har væltet frem med minder siden den aften. Vi har nu en gruppe chat på Facebook hvor vi deler gamle billeder og anekdoter, og det har virkeligt sat gang i de små grå. Jeg kan kun anbefale andre, at gøre det samme: genoplev ungdommen med vennerne, og hold gang i minderne.