Dyr

Husk det rigtige udstyr, når du skal ud og se dyr i naturen

Hvis du er en outdoorentusiast, jæger eller bare godt kan lide at vandre i naturen for at lede efter dyr, så ved du, hvor vigtigt det er at have det rigtige udstyr med.  Mange dyr er rigtig dygtige til at gemme sig i terrænet, og derfor har du brug for alt den hjælp du kan få til at finde dem. Læs artiklen og find inspiration til din næste tur.

Først og fremmest skal du kunne se på lang afstand

Ofte kommer du ikke ret tæt på dyrene, enten fordi at terrænet ikke giver mulighed for det, eller fordi at dyrene så ellers vil opdage dig og derved forsvinde. Derfor er det vigtigt, at du investerer i en kikkert. Med en kikkert kan du se dyrene selv på relativ lang afstand. Kikkerten er især vigtig for en jæger, der skal være sikker på, at han ikke skyder et fredet dyr eller et dyr der er drægtig. Det kan være svært at finde den helt rigtige kikkert til dine behov. Det er derfor vigtigt, at du undersøger markedet og spørger fagkyndige folk. Vær især opmærksom på synsfeltet ved 1000 meter, som bestemmer, hvor godt du kan se genstanden, du vil se. Dette komplekse produkt kræver altså, at du søger information, inden du køber.

Camouflage kan være en god ide

Mange undervurder den betydning, camouflage kan have, når man skal undgå at blive set i naturen. Militærfolk og jægere ved, hvor stor en effekt camouflage kan have, og med den rigtige camouflage kan man helt eller delvist blende ind i naturen, hvilket kan give nogle unikke oplevelser med at se dyr. Det giver dig nemlig mulighed for at se dyr helt tæt på, fordi de ikke ved, at du er der. Et godt råd er altså at finde et godt spot, hvor du kan gemme dig bag en camouflering og så ellers bare nyde naturen og dyrene. Husk at købe den rigtige camouflering til terrænet!

Hvad skal du have med, hvis du skal på jagt?

Hvis du ikke blot vil ud og se dyr og natur, men i stedet vil på jagt, er der naturligvis nogle ting, du skal være opmærksom på. Du skal selvfølgelig først og fremmest have dit gevær med. Her er det vigtigt, at du har et gevær til formålet. Herudover er det en god ide at have en kniv med, til hvis du evt. skal pelse dyret og have det med hjem. Til det skal du også bruge en jagtsæk, som du kan transportere dyret i. Der er også mange ting, du kan tage med for at gøre jagten mere komfortabel, som f.eks. termokande til de kolde og tidlige morgener, en jagtstol så du sparer din krop for mest muligt og selvfølgelig noget godt tøj, der sørger for, at du holder varmen. Rundt om på nettet kan du finde mange pakkelister, som du kan finde inspiration i næste gang, du skal på jagt.