Vinter

Hold varmen hele vinteren igennem

Vi forbinder efteråret og vinteren med regn, sne, koldere temperaturer og kortere dage. De fleste forbinder også efteråret og vinteren med en tid, hvor de har svært ved at holde varmen. Det kan dog for nogen være sværere at holde varmen. Der kan være mange årsager til, at du måske har sværere ved at holde varmen – end din veninde eller søster. Vi har derfor samlet nogle tips til, hvordan du kan holde varmen vinteren igennem.

Mad og drikke

Er du meget kuldskær? Det kan have noget at gøre med, at du ikke spiser nok. Det lyder som en god undskyldning, men der kan faktisk være noget om snakken. Din krop bruger nemlig energi, og dit stofskifte øges, når du spiser. Din krop virker med andre ord som en motor. Det betyder også, at du får varmen, når du spiser eller motoren arbejder. Det er sådan, at kroppen øger forbrændingen, når det er koldt. Det er derfor vigtigt, at du fylder depoterne op, så kroppen har noget at arbejde med. Det kan også være en god ide at spise eller drikke noget varmt eller spise noget stærkt. Det kan være en suppe, varm kakao, te eller mad, der indeholder chili.    

Træning

Det kan også være, at du næsten altid fryser, fordi du har et dårligt blodomløb, eller du ikke får motioneret nok. Det er sværere at holde på varmen, hvis du ikke er i særlig god form. Det kan derfor være en god ide, hvis du begynder at bevæge dig mere. Det kan hjælpe din krop til at holde bedre på varmen. Det kan være små ting i løbet af dagen – stå op ved skrivebordet og bevæg benene, når du sidder ved skrivebordet. Det kan også være, at du måske kan begynde at cykle eller gå til og fra arbejdet.

Gode vinterstøvler og varme sokker

Det er en rigtig god ide at have nogle gode og varme vinterstøvler, når minusgraderne sætter ind. Det er især vigtigt, at de kan holde regn og sne ude. Du skal derfor have nogle vandtætte støvler, der kan holde dine fødder tørre og varme. Har du alligevel svært ved at holde varmen, kan du vælge nogle forede vinterstøvler. Du kan også vælge at ligge en sål i støvlen, for at holde bedre på varmen. Andre køber nogle kraftige uldsokker, som kan give mere varme omkring fødderne.

Overtøj

Du får svært ved at holde varmen, hvis du allerede er sjaskvåd om morgen. Du kan i hvert fald godt regne med at komme til at fryse resten af dag. Det er derfor undværligt om efteråret og vinteren at have en vandtæt jakke, som kan beskytte dig mod regn og sne. Det er dog vigtigt, at jakken er åndebar. Der skal gerne være ventilationskanaler under armene og på ryggen. Uden ventilationskanaler kan der opstå kondens under jakken. Det kan derfor være en god ide at købe en regnjakke. Der findes mange forskellige jakker, som en Rains dame regnjakke, som både er smarte, åndebare og vandtætte. Jakken kan derudover bruges hele året og sikre dig, at du kommer tørt på arbejde eller i skole – uden at fryse, fordi du er blevet fugtig af regnen.